"Denk dat Guus de eer aan zichzelf gaat houden"

18 november 2014, 07:55

Gaat hij door of niet? Dat is de komende periode grote vraag bij Oranje. Bondscoach Guus Hiddink bleef na de gewonnen wedstrijd tegen Letland vaag over zijn toekomst en weigerde te bevestigen dat hij ook bij de volgende interland op de bank zit. Harry van Raaij, die Hiddink door en door kent vanwege hun succesvolle, gezamenlijke periode bij PSV, verwacht dat de ervaren coach de handdoek in de ring gooit.

"Ik verwacht niet dat Guus doorgaat. Waarom zou hij anders onduidelijk zijn over zijn toekomst? Ik denk dat hij de eer aan zichzelf gaat houden, omdat hij onvoldoende perspectief ziet", zegt hij in De Telegraaf.

Van Raaij denkt dat Hiddink beter niet aan de klus had kunnen beginnen. "Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen, maar je moet een keer erkennen, dat je ouder wordt. Als ik hem was, zou ik er nooit aan zijn begonnen. Hij was al eens bondscoach geweest, financieel was er geen noodzaak en hij had net een operatie achter de rug. Waarom zou hij dan nog zo'n kritieke positie moeten vervullen? Het enige wat kon gebeuren, was dat hij zijn geweldige naam zou verliezen. Dat gebeurt nu en ik gun het hem niet dat hij zo'n afgang moet meemaken."

De oud-preses van PSV herkent Hiddink niet terug en verbaast zich vooral over de manier waarop de ervaren trainer zich presenteert in de media. "Ik vind hem in dat opzicht totaal onherkenbaar. Guus wist altijd precies hoe hij zich moest presenteren en was altijd heel correct ten opzichte van de pers. Ik denk dat hij er moeite mee heeft dat hij zó hard wordt aangevallen, terwijl hij dacht een goede relatie met de pers te hebben. Er zit hem duidelijk iets dwars. Ik denk dat er sprake is van rancune richting de KNVB, de pers of allebei", stelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen