Advocaat sluit Oranje uit: "Dat is zeker geen optie meer"

18 november 2014, 08:34

Als Guus Hiddink besluit te vertrekken bij Oranje, hoeft de KNVB in de zoektocht naar een opvolger niet aan te kloppen bij generatiegenoot Dick Advocaat. De Hagenaar, afgelopen weekend opgestapt als bondscoach van Servië, sluit in De Telegraaf een nieuw dienstverband bij het Nederlands elftal op voorhand uit.

"Als er iets leuks op mijn pad komt, zeg ik daar geen nee tegen, maar het Nederlands elftal is zeker geen optie meer. Ik heb het twee keer gedaan en dat is genoeg", zegt Advocaat. Hij zat op de bank tijdens het WK van 1994 en het Europees kampioenschap van 2004, samen met Willem van Hanegem. "Eén keer heb ik de halve finale gehaald, één keer de kwartfinale. Met alle problemen van dien. Ik heb genoeg voor mijn kiezen gehad."

Als Hiddink stopt, kan de KNVB ervoor kiezen om assistent Danny Blind te benoemen tot bondscoach. Een andere optie kan zijn om in zee te gaan met bijvoorbeeld Frank de Boer, maar de huidige trainer van Ajax zal het seizoen sowieso willen afmaken bij zijn club. In dat geval kan een interim-opvolger aangewezen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen