Genk lijdt zeven miljoen verlies: "Van koers veranderen"

18 november 2014, 09:07

Financieel heeft Racing Genk een dramatisch jaar achter de rug. De Belgische ploeg heeft over het afgelopen boekjaar een verlies van zeven miljoen euro geleden, zo is maandagavond bekendgemaakt op de algemene vergadering. Naar aanleiding hiervan gaat het roer om, kondigt directeur Filip Aerden aan.

Grote gevolgen voor de club heeft het miljoenenverlies nog niet, want twee jaar geleden boekte Racing Genk een positief resultaat van 28 miljoen euro. "We kunnen gerust nog tegen een stootje", zegt Aerden in Het Belang van Limburg. "Maar toch hebben we besloten om de boot stilaan van koers te laten veranderen. We willen minder afhankelijk worden van uitgaande transfers en ons meer focussen op de eigen jeugdspelers en jonge talenten uit het buitenland. Die kunnen de kwaliteit van de kern naar een hoger niveau tillen."

Aerden wil de loonkosten de komende jaren omlaag zien te krijgen. "De contracten die lopen zullen we natuurlijk honoreren. Maar nieuwe spelers zullen minder zware contracten krijgen. We willen ook meer werken met prestatiegerichte contracten: een lager vast loon, maar een hoger aandeel aan winstpremies."

Bij Racing Genk staat onder meer de Nederlandse keeper Marco Bizot onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen