1.FC Köln zet komst verloren zoon Podolski uit het hoofd

18 november 2014, 09:35

Als kind van de stad hoopt heel Keulen op een terugkeer van Lukas Podolski naar zijn oude liefde 1.FC Köln, maar dat zit er volgens de beleidsmakers van de club voorlopig niet in. Hoewel de spits in de winterstop mogelijk mag vertrekken bij Arsenal, is het voor Köln om financiële redenen niet mogelijk om hem te halen.

Naar verluidt mag Podolski in januari voor een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro vertrekken bij Arsenal, waar hij vooral op de bank zit. En hoewel de bankrekening van 1.FC Köln niet leeg is, kan de club een dergelijk bedrag niet ophoesten. "We hebben geen vijf miljoen. We kunnen zowel de transfersom als het salaris voor een speler van het kaliber-Podolski niet betalen", aldus sportief directeur Jörg Schmadtke in Sport Bild.

Schmadtke denkt ook dat 1.FC Köln sportief niet is wat Podolski zoekt. "Hij verdient een sterke ploeg om zich heen, met spelers die hem in zijn kwaliteiten kunnen benutten. Dat kunnen wij hem nu niet bieden."

De 29-jarige Podolski is afkomstig uit de jeugd van 1.FC Köln en keerde, na drie seizoenen bij Bayern München, in 2009 even terug in de Duitse Domstad. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Arsenal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen