De cijfers en statistieken van Oranje in 2014

18 november 2014, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met de wedstrijd tegen Letland kwam voor het Nederlands elftal een eind aan een bewogen en memorabel jaar. Het interlandjaar 2014 begon met een kansloze nederlaag tegen Frankrijk, kende een spetterend hoogtepunt op het wereldkampioenschap in Brazilië en eindigde met commotie over de positie van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink. FCUpdate.nl zet wat cijfers en statistieken van Oranje in 2014 op een rijtje.

- In de zeventien duels wist Oranje het net 31 keer te vinden. De meest trefzekere speler van het jaar was Robin van Persie, hij maakte er acht. Gemiddeld kreeg Nederland één doelpunt per interland tegen, want zeventien keer kon een tegenstander juichen.

- Slechts één speler kwam in het afgelopen jaar tijdens alle interlands in actie en dat is Daley Blind. Hij begon iedere keer in de basis en maakte veertien van de zeventien keer de negentig minuten vol. Een jaar geleden had Blind pas acht interlands achter zijn naam staan, na zijn zeventien optredens in 2014 zijn dat er nu 25.

- Bondscoaches Louis van Gaal en Guus Hiddink gebruikten het afgelopen jaar samen 37 spelers in Oranje. Van Gaal zat elf keer op de bank. Hiddink zesmaal.

Sao Paulo Arena Corinthians

Sao Paulo Arena Corinthians

- De meest doelpuntrijke wedstrijden van het Nederlands elftal in 2014 waren de duels met Spanje (5-1) en Letland (6-0). Twee keer bleef het 0-0, in de WK-duels met Costa Rica en Argentinië.

- Twaalf verschillende spelers wisten het afgelopen jaar te scoren voor Oranje. Het eerste doelpunt viel op 17 mei, tegen Ecuador (1-1), en werd gemaakt door Van Persie. Memphis Depay (twee), Leroy Fer en Georginio Wijnaldum maakten hun enige interlandgoals van het jaar op het wereldkampioenschap in Brazilië.

- De eerste Oranje-speler die in 2014 een gele kaart kreeg, was Gregory van der Wiel. Hij ging op de bon in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 5 maart. De laatste gele kaart werd ontvangen door Stefan de Vrij, in de tweede helft van de wedstrijd tegen Letland. De enige rode kaart kreeg Bruno Martins Indi, tegen Italië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen