Sloveense woede om UEFA-regel en busrit van vijftig meter

18 november 2014, 10:47

De Europese voetbalbond UEFA heeft zich afgelopen weekend de woede van de Sloveense voetbalbond op de hals gehaald. Het verplichtte de Slovenen om voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland per bus van het spelershotel naar het stadion te gaan, terwijl de afstand slechts een meter of vijftig bedroeg.

De nationale ploeg van Slovenië verbleef voor de wedstrijd tegen Engeland in een hotel tegenover het Wembley-stadion, waar het duel gespeeld werd. Ideaal, zo dacht men. Maar even de weg oversteken en het stadion binnenlopen zat er niet in, want het officiële UEFA-reglement schrijft voor dat nationale teams deze tocht per bus moeten maken. En dus kwam er een bus voorrijden, waar de spelers en begeleiders in moesten. Deze bus deed er, door drukte op de wegen, vervolgens veel langer dan noodzakelijk over om het stadion te bereiken.

De Sloveense bond spreekt in een verklaring schande van het incident. Het noemt de regel van de UEFA 'belachelijk' en stelt dat het zich door de onduidelijke situatie niet optimaal heeft kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Slovenië verloor het duel tegen Engeland, na een 0-1 voorsprong, uiteindelijk met 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen