Boskamp geniet: "Schitterend om die gasten bezig te zien"

18 november 2014, 11:47

Met open armen heeft Feyenoord clubicoon Jan Boskamp ontvangen. Op eigen verzoek staat de voormalig profvoetballer, tegenwoordig vooral bekend als analist voor tv-programma Voetbal International, een aantal keer per week met jeugdcoaches op het trainingsveld van de Rotterdamse club.

Nadat hij vorige week al voor het eerst een keer op het veld stond, was Boskamp dinsdag weer van de partij op Varkenoord. Hij woonde een training van de D1 bij. "Het initiatief hiervoor is van Jan zelf gekomen, maar wij zijn blij dat we de komende periode gebruik kunnen maken van zijn expertise en voetbalkennis", zegt hoofd jeugdopleiding Damien Hertog op de site van de Rotterdamse club. "Jan ziet ongelooflijk veel wedstrijden en heeft daarnaast natuurlijk zelf heel veel ervaring als trainer, vandaar dat we hem graag de ruimte geven om bij ons mee te lopen en hem hier met open armen ontvangen. Je ziet dat de spelers dat ook hartstikke leuk vinden."

"De meeste jongens kennen hem niet meer als voetballer, maar vooral van televisie", weet Hertog. "Als Jan iets vertelt, luisteren de spelers heel aandachtig. Tegelijkertijd is het hartstikke leuk om te zien hoe hij met die jongens omgaat. De bijnamen die Jan sommige spelers geeft, gaan alweer volop rond op Varkenoord."

Boskamp zelf vindt het allemaal prachtig. Dat hij rond half zeven thuis moet vertrekken uit zijn woonplaats in België om op tijd te zijn voor de training die om negen uur begint, deert hem niet. "Het is vijf jaar geleden dat ik voor het laatst op het veld heb gestaan, maar vind het schitterend om die gasten bezig te zien. Ik ga zelf in principe geen training geven, al geven de trainers mij wel af en toe een groepje om mee aan de slag te gaan. Verder ga ik vooral een beetje meekijken zodat ik met eigen ogen kan zien wat we in huis hebben. Dat vind ik belangrijk omdat Feyenoord altijd voor de eigen jeugd zou moeten kiezen, zoals de afgelopen jaren is gedaan. Als je een opleiding hebt die vijf keer op rij tot de beste van Nederland is gekozen, is dat ook logisch."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen