FC Utrecht ziet verweer Swansea: "De bekende open deuren"

18 november 2014, 13:53

FC Utrecht is ervan overtuigd dat het gelijk gaat krijgen in de zaak rond Michel Vorm. De keeper verruilde Swansea City deze zomer voor Tottenham Hotspur en omdat FC Utrecht contractueel recht had op een doorverkooppercentage van dertig procent, rekende de ploeg uit de Domstad op een leuk bedrag. Maar omdat Swansea Vorm betrok in een ruil, kon het de transfersom van de keeper op nul euro bepalen.

FC Utrecht ging daar niet zomaar mee akkoord en diende protest in bij de wereldvoetbalbond FIFA. Op verzoek van de wereldvoetbalbond heeft Swansea City tekst en uitleg bij de opmerkelijke deal moeten geven. De uitleg van Swansea sterkt FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik in zijn overtuiging dat zijn club gelijk gaat krijgen. "We hebben het gezien en liggen daar absoluut niet wakker van", zegt hij op VI.nl. "Het zijn de bekende open deuren, geen enkel nieuw feit is vermeld en er is geen goede onderbouwing van de absurde houding."

Van Schaik benadrukt dat de voetbalwereld de zaak met belangstelling volgt. "De hele voetballerij kijkt over onze schouder mee bij deze kwestie. We merken dat deze zaak veel aandacht heeft bij clubs en bonden. Iedereen snapt dat de uitspraak verstrekkende gevolgen kan hebben voor transfers en doorverkooppercentages."

"Er is flink gerommeld met de bedragen, dat is ons na het lezen van alle stukken wel duidelijk geworden. Het is nu aan de FIFA om dat te beoordelen, maar wij rekenen erop dat de waarheid zal zegevieren", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen