Karsdorp zet krabbel: "Het is heel snel gegaan"

18 november 2014, 15:30

Dat hij bij ging tekenen werd ruim twee weken geleden al duidelijk, maar dinsdag heeft Rick Karsdorp dan echt zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis bij Feyenoord. Het 19-jarige talent uit de eigen opleiding ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Rotterdam-Zuid en is daar bijzonder blij mee.

Karsdorp tekende in januari van dit jaar een eerste profcontract bij Feyenoord. Dat hij nu al in aanmerking komt voor een langere en betere verbintenis, maakt hem trots. "Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar ook op mijn vader. Toen het in de jeugd niet zo goed ging met mij op school, heeft hij met Feyenoord afgestemd dat ik even niet meer mocht voetballen. Pas toen het op school weer beter ging, mocht ik terugkomen in de opleiding. Dat is een goede les geweest in mijn ontwikkeling", zegt hij op de website van de Rotterdamse club.

"Het is de afgelopen tijd heel snel gegaan", blikt Karsdorp terug op het bewogen jaar dat achter hem ligt. "In de jeugd behoorde ik altijd tot de betere spelers van mijn lichting en daardoor liep ik op de training er wel eens de kantjes vanaf. Bij het eerste elftal gaat alles een stuk sneller en speel ik met betere voetballers, daar word je zelf ook een betere speler van. Voor mij is het heel goed geweest dat ik die extra prikkel krijg", stelt hij.

Karsdorp debuteerde dit seizoen in het eerste van Feyenoord en had in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (0-0) een basisplaats als rechtsback. En hoewel hij eigenlijk een middenvelder is, is dat de positie waarop hij zich voorlopig richt. "Ik denk dat ik daar goed tot mijn recht kom, omdat ik veel power heb en mee kan opkomen. In de toekomst keer ik vast ooit terug op het middenveld, maar voor nu wil ik als rechtsback gezien worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen