FIFA doet aangifte tegen personen in WK-procedure

19 november 2014, 00:07

De wereldvoetbalbond FIFA heeft dinsdag bij de Zwitserse autoriteiten aangifte gedaan tegen een aantal individuen van bidteams en bestuurders die betrokken waren bij de strijd om de organisatie van de WK's van 2018 en 2022.

Volgens de FIFA zijn er aanwijzingen, dat er "in geïsoleerde zaken internationale uitwisseling van bezittingen in relatie met Zwitserland heeft plaatsgevonden". De FIFA vindt deze kwesties een onderzoek door de Zwitserse justitie waard.

De toewijzing van beide WK's wordt niet ter discussie gesteld. "Er is onvoldoende bewijs om de keuze van de FIFA voor Rusland in 2018 en Qatar in 2022 ter discussie te stellen. Wel zijn er aanwijzingen voor illegale activiteiten rondom het toewijzingsproces", stelt Hans-Joachim Eckert, hoofd van de juridische tak van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

De FIFA zal het onderzoeksrapport van de Amerikaanse jurist Michael Garcia over mogelijke illegale handelingen bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan de Zwitserse procureur-generaal ter beschikking stellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen