Utrecht houdt echt gras: "Kiezen voor traditie en sentiment"

19 november 2014, 11:37

De discussie over kunstgrasvelden in de Eredivisie is momenteel in volle gang. Feyenoord maakte bekend dat het volgende maand tijdens de algemene vergadering betaald voetbal zal pleiten voor een verbod op kunstgras. Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle keerde zich meteen tegen het standpunt van de Rotterdammers, maar FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik verkiest natuurgras boven de nepsprieten.

Kunstgras is voor clubs vanuit financieel oogpunt voordelig, maar Utrecht heeft hier geen boodschap aan. "Wij blijven in Utrecht de voorkeur geven aan echt gras. Ook al scheelt ons dat misschien per jaar een half miljoen euro", zegt Van Schaik tegen de NOS. Hij ontleedt de financiële voordelen van kunstgras: "Onderhoud aan kunstgras kost op jaarbasis vele malen minder. Denk daarnaast aan lampen en veldverwarming. Verder kan je eerste elftal in het stadion trainen en kan je beloftenelftal in het stadion spelen. Bovendien kun je 365 dagen per jaar 'extra' evenementen organiseren zonder dat je grasmat kapot gaat. Dat levert 'extra' inkomsten op."

"Wij kiezen als club voor traditie en sentiment", legt Van Schaik uit. "Dat willen wij als clubleiding, onze technische staf wil het, maar zeker onze supporters. En dus moeten we op een andere manier dat half miljoen proberen terug te verdienen in de toekomst", stelt de Utrecht-directeur. "We lopen in Nederland wel erg voor. In de tien belangrijkste competities van Europa liggen elf kunstgrasvelden. Zes daarvan liggen in Nederland. We zijn naar mijn mening verkeerd bezig. Ik begrijp de overwegingen van collega-clubs vanuit financieel oogpunt. Maar internationaal is het geen pre voor onze competitie qua uitstraling en aantrekkelijkheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen