KNVB praat met Engelse bond over oefeninterland

19 november 2014, 12:30

Het lijkt erop dat het Nederlands elftal in de nabije toekomst een oefeninterland tergen Engeland zal spelen. De KNVB is momenteel met de Engelse voetbalbond FA in gesprek om een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide landen te arrangeren. De Engelsen laten weten dat de wedstrijd in ieder geval voor het EK 2016 in Frankrijk geprogrammeerd zal worden.

De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije op 28 maart is het enige duel van Oranje in de komende interlandperiode. Doorgaans worden er in een interlandonderbreking vaak twee wedstrijden afgewerkt. Vorige week speelde het Nederlands elftal eerst een oefeninterland tegen Mexico (2-3 verlies), alvorens Letland in de EK-kwalificatiecampagne met 6-0 afgedroogd werd.

Nederland en Engeland stonden negentien keer eerder tegenover elkaar. Beide landen trokken vijf maal aan het langste einde. Negen keer eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste ontmoeting werd door Oranje gewonnen. Op 29 februari 2012 was onze nationale ploeg met 2-3 te sterk op Wembley.

Engeland zet ook oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland op de kalender en is ook in gesprek met de Spaanse bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen