Van Gaal lacht om nominatie en mist mogelijk 12 spelers

19 november 2014, 14:38

Louis van Gaal behoort tot de genomineerden voor de titel van Trainer van het Jaar. De manager van Manchester United, die op het WK in Brazilië uiterst succesvol was met het Nederlands elftal, gelooft echter niet dat hij kans maakt op de onderscheiding. Hij denkt niet opgewassen te zijn tegen trainers als Joachim Löw (Duitsland) en Carlo Ancelotti (Real Madrid), die ook op de shortlist van de FIFA staan.

"Ja, ongelooflijk hè?", reageerde Van Gaal lachend tegenover MUTV op zijn nominatie voor de trainersprijs. "Het is eigenlijk niet te geloven als je naar onze resultaten kijkt", vervolgt de Nederlandse manager, die een moeizame start kende met Man United. Het contrast met het zo succesvol verlopen WK is groot. Van Gaal voelt zichzelf als een vreemde eend in de bijt, op het lijstje genomineerde coaches.

Van Gaal reageerde, naast deze vorm van zelfspot, verder niet op zijn nominatie. Hij presenteerde wel zijn mening over welke speler de Gouden Bal moet winnen. "Ik ben altijd van mening geweest dat je een grote prijs moet winnen om voor zo'n trofee in aanmerking te komen. De belangrijkste prijs is de WK-titel en daarom vind ik dat een Duitser de Gouden Bal moet krijgen", aldus Van Gaal. De coach denkt overigens niet dat dit zo zal zijn. "Het zal wel Cristiano Ronaldo of Lionel Messi worden."

Met Man United neemt Van Gaal het zaterdag op tegen Arsenal. De kans is aanwezig dat de Nederlander in het Emirates Stadium in Londen niet kan beschikken over maar liefst twaalf spelers. Er was al sprake van een blessuregolf op Old Trafford en dat is na de interlandonderbreking alleen maar erger geworden. Doelman David De Gea is een twijfelgeval, wat ook geldt voor Rafael, Phil Jones, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Jonny Evans en Luke Shaw. Marcos Rojo, Daley Blind, Michael Carrick, Ashley Young en Jesse Lingard zijn niet inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen