Fraser: "Kunt ook allemaal op kunstgras gaan spelen"

19 november 2014, 19:18

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, sprak zich eerder vandaag uit voor een verbod op kunstgras in de Eredivisie. De beleidsbepaler stelde dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op echt gras. ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is ook fan van echt gras, maar heeft begrip voor de clubs die voor kunstgras kiezen.

"Als voetballiefhebber opteer ik voor echt gras, maar ik kan me volledig vinden in de standpunten van bepaalde clubs", zegt Fraser tegen VI. "Het is toch een kostenoverweging. En dat is gezien de budgetten van sommige Eredivisieclubs volkomen logisch."

"Maar als je kijkt naar een eerlijke competitie, moet je het qua velden misschien wel verder doortrekken", vindt de coach van ADO, dat ook op kunstgras speelt. "Dan moet je ook heel kritisch kijken naar de kwaliteit van de grasvelden. Wij hebben laatst bij PSV gespeeld. Nou, dat was ook niet erg prettig. Dus ook in dat geval kan het ene veld enorm verschillen van het andere grasveld. En die verschillen heb je niet bij de diverse kunstgrasvelden. Dus je kunt het ook omdraaien door allemaal op kunstgras te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen