Telstar boos op Van Geel: "Kunstgras verbieden ongelooflijk"

19 november 2014, 21:51

Martin van Geel heeft met zijn uitspraken over het afschaffen van kunstgrasvelden in het Nederlandse profvoetbal de nodige stof doen opwaaien. Telstar-voorzitter Pieter de Waard veegt in gesprek met VI de vloer aan met de teksten van de directeur van Feyenoord.

"Het is heel simpel, het voetbal wordt geregeerd door Ajax, Feyenoord en PSV", steekt De Waard van wal. "Wij zijn van mening dat een wisselende ondergrond juist goed is voor de verwende talentjes van de traditionele topdrie. En dat Martin van Geel vindt dat de kunstgrasvelden verboden moeten worden is ongelooflijk."

"Laten we eerst de baten en lasten eens eerlijk gaan verdelen", vindt De Waard. "Het kan niet waar zijn dat vijf clubs vijftig procent van de televisiegelden binnen harken en de resterende dertig clubs de rest moeten verdelen. In andere landen wordt er niet gespeeld op kunstgras volgens de heren. Nou, zo'n verdeling van de gelden gebeurt ook niet in de omringende landen. Echt een giller."

Als het aan De Waard ligt, blijft Telstar op kunstgras spelen. "Wij hebben nu gewoon een perfecte grasmat, maar denken er wel over na om in de toekomst over te stappen naar kunstgras. Niet vanwege de kosten, want die vallen reuze mee bij ons wat betreft het onderhoud. Maar meer op basis van extra activiteiten, en dus extra inkomsten, en de belasting van de andere velden", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen