"We moeten niet zo'n issue van kunstgras maken"

20 november 2014, 08:36

Feyenoord gooide woensdag een balletje op, door aan te kondigen dat het volgende maand tijdens de algemene vergadering betaald voetbal een voorstel voor een kunstgrasverbod gaat doen. Het was het startschot van een flinke discussie, waarin meerdere eredivisieclubs zich mengden. De Nederlandse voetbalvrouwen spelen vrijwel altijd op kunstgras en stellen dat er niet zo'n probleem van gemaakt moet worden.

De Oranje-dames spelen al de hele kwalificatie voor het WK van 2015 op kunstgras, omdat er tijdens het mondiale toernooi in Canada op kunstgrasvelden gespeeld zal worden. Dat vindt international Dyanne Bito totaal niet erg. "Maar ik heb ook hooikoorts", lacht ze tegenover de NOS.

Hoewel spelers als Manon Melis en Vivianne Miedema de voorkeur hebben voor echt gras, zien ze de voordelen van kunstgras ook in. "Je kan er echt goed voetbal op spelen, de bal rolt lekker en je hebt geen last van polletjes op het veld", aldus Miedema (18), die bij Bayern München speelt. "Ik vind dat we er niet zo'n issue van moeten maken. Het is nu eenmaal besloten en we kunnen als team ontzettend goed uit de voeten op kunstgras."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen