Opvallende topscorers: "Meer regel dan uitzondering"

20 november 2014, 10:13

Wie een blik op de lijst met topscorers van de Eredivisie werpt, zal opvallen dat er geen spelers van de Nederlandse topclubs in de top drie staan. Michiel Kramer (ADO Den Haag, negen treffers), Mark Uth (sc Heerenveen, acht treffers) en Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur, zeven treffers) voeren de topscorerslijst aan. "Ik weet niet wat het zegt dat de spitsen van de kleinere clubs meer scoren", zegt Kramer in De Telegraaf.

"Als je naar de afgelopen seizoenen kijkt, is het meer regel dan uitzondering", constateert Kramer. "Alfred Finnbogason, Wilfried Bony, Bas Dost, Björn Vleminckx...", somt de spits van ADO de laatste topscorers van de Eredivisie op. "En de naam van Dmitry Bulykin? - die vier seizoenen geleden 21 keer scoorde voor ADO - die heb ik nog niet horen vallen", zegt hij over de Rus die net als hij vaak namens de Haagse club wist te scoren.

Met negen doelpunten achter zijn naam vindt Kramer niet dat hij opeens het voortouw moet nemen bij ADO. "Ik ben in dat opzicht geen leider, voetbal al jaren op dezelfde manier. In mijn carrière heb ik altijd doelpunten gemaakt, maar nu ik in de Eredivisie veel scoor, valt het meer op", aldus de boomlange spits. "Het begint er ook mee dat je elke wedstrijd start en dus speeltijd krijgt. Vorig seizoen ben ik de laatste vijf duels in de basis begonnen en scoorde ik vier keer. Die lijn heb ik doorgetrokken."

Overigens staat PSV'er Memphis Depay net als Ogbeche op zeven doelpunten. Opvallend, aangezien hij niet eens in de spits staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen