Clubhopper Ogbeche: 'Bij Cambuur is het compleet anders"

20 november 2014, 09:34

Bartholomew Ogbeche toonde zich een clubhopper in zijn carrière, maar lijkt nu aardig zijn plek te hebben gevonden bij SC Cambuur. De Nigeriaanse spits kwam vorig seizoen, op aandringen van toenmalig trainer Dwight Lodweges, in Leeuwaren aangewaaid. Hij produceerde deze jaargang al zeven treffers.

Hij verslond al tien verschillende clubs in zijn carrière, maar in Leeuwarden voelt het volgens Ogbeche anders dan tijdens al zijn buitenlandse avonturen. "Hier bij Cambuur in Nederland kan ik me helemaal focussen op het voetbal", zegt hij in De Telegraaf. "Compleet anders dan tijdens mijn vijf jaren in Spanje vooral. Daar waren veel meer problemen buiten het veld en werd mijn contract niet gerespecteerd. Met die problemen in je hoofd is het niet makkelijk voetballen."

Ogbeche debuteerde vorig seizoen in de Friese derby tegen sc Heerenveen. Hij scoorde meteen tijdens de overwinning van Cambuur en laat dit seizoen dus ook zien van grote waarde te zijn voor de ploeg van coach Henk de Jong. "Dat ik nu al zeven keer gescoord heb, zit hem allemaal in training. Training maakt perfect", weet de voormalig Nigeriaans international.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen