Bernabéu wellicht onderhevig aan naamsverandering

20 november 2014, 09:51

Men moet er niet raar van opkijken als het stadion van Real Madrid over een paar jaar een andere naam heeft. Florentino Pérez, de voorzitter van De Koninklijke, heeft plannen om de naam van de Madrileense voetbaltempel Estadio Santiago Bernabéu te veranderen. De thuishaven van de Champions League-winnaar wordt verbouwd en uitgebreid en in het kader hiervan misstaat een nieuwe naam niet, vindt Pérez.

Het Bernabéu is vernoemd naar de legendarische clubpresident en is als sinds 1954 het decor van de thuiswedstrijden van Real Madrid. Pérez kondigde aan dat het stadion IPIC Bernabéu of CEPSA Bernabéu gaat heten. "Wat ze maar willen", sprak de preses van de Madrilenen. Hij doelde hiermee op het International Petroleum Investment Company (IPIC), een organisatie uit Abu Dhabi dat in de verbouwing investeert. Overigens is CEPSA gebaseerd op een Spaanse energiefirma dat onderdeel is van IPIC.

Peréz had eigenlijk niet de intentie om de naam van het nieuwe stadion te openbaren, maar een camera ving zijn woorden op tijdens een sponsorbijeenkomst. Het stadion van Real Madrid wordt voor ongeveer 400 miljoen euro verbouwd en moet in 2017 opgeleverd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen