Spanning bij dames: "Dacht dat WK onbereikbaar was"

20 november 2014, 10:06

Voor de vrouwen van Oranje is een zeer belangrijke week aangebroken. Komende zaterdag speelt de ploeg van bondscoach Roger Reijners in Den Haag het eerste deel van het tweeluik tegen Italië, waarin de inzet een ticket voor het WK in Canada is. Vijf dagen later volgt deel twee van de ontmoeting. Het zijn dus spannende weken, beseft ook Manon Melis.

De 28-jarige Melis, met 53 doelpunten Oranje-topscorer aller tijden, weet niet of het de grootste wedstrijden uit het carrière zijn. "Even denken. De halve finale op een EK, dat was toch ook wel wat. En ik heb ook wat kampioenswedstrijden gespeeld in Zweden. Maar een WK, ja dat is toch een WK", zegt de speelster in het AD. "Ik dacht altijd dat het onbereikbaar was. Dan zag ik die Duitsers weer op tv en dan dacht ik: wow, die zijn toch wel erg goed", aldus Melis.

Voor de belangrijke clash met Italië wordt een bezoekersrecord gevestigd. "Ik weet nog, bij mijn eerste wedstrijden voor Oranje zaten er amper vijfhonderd mensen op de tribune en was er nauwelijks pers", stelt Melis. Middenvelder Kirsten van de Ven kijkt er ook ontzettend naar uit. "Hier droom ik al van sinds mijn derde."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen