Voetbalmakelaar Jansen waarschuwt: "Clubs gaan huilen"

20 november 2014, 13:51

Met ingang van 1 april 2015 is er geen licentie meer nodig om voetbalmakelaar te worden. Het verdwijnen van de makelaarslicentie is volgens voetbalmakelaar Rob Jansen een slechte zaak voor de voetbalwereld. Hij anticipeerde er alvast op door met zijn bedrijf Sport-Promotion ite fuseren met het Amerikaanse Wasserman Media Group, dat één van de grootste sportmanagementbureaus ter wereld is.

"Het 'show me the money-principe' gaat een nog grotere rol spelen. Iedereen jaagt elkaar de komende jaren op. Spelers, clubs, familie, media. Al die bureaus zullen alleen nog bezig zijn met transfereren en niet meer met begeleiden", waarschuwt Jansen in het AD. Er worden veel middelen ingezet om de ouders van talenten over te halen om een contract te tekenen. "En als het jochie toch niet zo goed blijkt als aanvankelijk werd aangenomen moet alles worden terugbetaald. Mannen met lange regenjassen die strooien met cadeautjes, PlayStation, vakanties. Dat was dus al het geval en dat zal alleen nog maar toenemen", bromt de zaakwaarnemer.

De ontwikkelingen baren Jansen de nodige zorgen. "De bedrijfstak voetbal zal wereldwijd in grote problemen komen. En dan overdrijf ik niet, hoor. Zakelijk gezien zal het mij nauwelijks treffen, ons bureau is gevestigd. En na 1 april worden we alleen maar sterker. Maar spelers en clubs komen in de problemen. Alles wat een makelaar straks nog dient te overleggen is een verklaring van goed gedrag. De clubs gaan huilen over alle wantoestanden die zich zullen voordoen. De technisch directeuren moeten straks met al die mensen aan tafel. Ik wens ze veel succes, maar zeg niet dat ik niet al jaren heb gewaarschuwd.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen