Juve-preses bevestigt: Buffon en Chiellini langer in Turijn

20 november 2014, 12:38

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli heeft dubbel positief nieuws aangekondigd op deze donderdag. Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini, al jaren twee sleutelspelers van La Vecchia Signora, hebben zich langer verbonden aan de regerend kampioen van Italië. Het langere verblijf van het tweetal hing al in de tijdje in de lucht, maar de president heeft het op een persconferentie officieel aangekondigd. "Het is een zeer speciale dag voor de club."

"Onze aanvoerder en vice-aanvoerder hebben hun contract verlengd", kondigde Agnelli met trots aan. Buffon, bezig aan zijn veertiende seizoen in Turijn tekent bij tot de zomer van 2017. De 36-jarige doelman strijkt naar verluidt een jaarsalaris op van drie miljoen euro. Chiellini heeft zich tot medio 2018 verbonden aan de Turijnse grootmacht. "Dit laat zien hoeveel ze betekenen voor Juventus."

Buffon en Chiellini kunnen niet meer stuk bij Juventus, dat is duidelijk. "Deze twee kampioenen vertegenwoordigen Juventus uitstekend. Ze laten zien wat het betekent om een Juventino te zijn: ze geven nooit op, werken keihard en weten wat er nodig is om te winnen. Ze representeren het recente verleden van de club. Ze waren in de hemel, gingen daarna naar de hel en begeleidden Juventus vervolgens weer naar de hemel", doelt voorzitter Agnelli op de degradatie naar de Serie B, wegens omkooppraktijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen