Luhukay noteert acht spierblessures: "Dit is waanzin"

20 november 2014, 13:20

"Wat we hier nu bij Hertha meemaken, dat is echt waanzin", bromt Jos Luhukay enigszins wanhopig. De coach van Hertha BSC ziet speler na speler wegvallen door blessures en is het helemaal zat. Peter Pekarik (28) is de zoveelste speler die is weggevallen met een spierblessure en Luhukay snapt niet waar het blessureleed vandaan komt.

"We hebben er geen plausibele verklaring voor, laat staan een oplossing", zegt de 51-jarige Luhukay in gesprek met het Duitse Bild. De Nederlandse coach zag met lede ogen aan dat er de afgelopen weken maar liefst acht spierblessures ontstonden. Julian Schieber, Anis Ben-Hatira, Peter Pekarik Johannes van den Bergh, Marvin Plattenhardt en Ronny, Nico Schulz en Fabian Lustenberger waren naast Pekarik aan de beurt.

Wordt er misschien te hard getraind in Berlijn? "We hebben gekeken naar een verband tussen de belasting en de schade en hier is geen sprake van", antwoordt clubarts Uli Schleicher op deze vraag. "Het is gewoon vreselijk veel pech", stelt hij.

Hertha staat momenteel op de veertiende plaats in de Bundesliga, met elf punten uit evenzoveel wedstrijden. Komende zaterdag gaat de ploeg van Luhukay, Roy Beerens en John Heitinga op bezoek bij 1.FC Köln.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen