Schreuder: "PEC voetbalt goed en is een directe concurrent"

20 november 2014, 13:29

De Overijsselse derby van komende zondag tussen PEC Zwolle en FC Twente is op basis van de eredivisiestand een strijd tussen twee concurrenten. De winnaar van de wedstrijd in het IJsseldeltastadion zal boven de verliezer komen te staan op de ranglijst. Twente is de nummer drie en staat één punt boven PEC Zwolle, dat de vijfde stek bezet.

"Als we bovenin willen blijven meedraaien, moeten we ook in Zwolle laten zien dat we willen winnen", zegt Twente-coach Alfred Schreuder tegen VI. "PEC zit goed in elkaar, voetbalt goed en is een directe concurrent", vindt de keuzeheer van de Tukkers, die tevreden is met de progressie van zijn ploeg. Dankzij de puike resultaten in de afgelopen periode zijn de Enschedeërs teruggekeerd in de top drie.

"Na de 2-1 nederlaag bij Excelsior heeft de ploeg een goede reactie laten zien", aldus Schreuder. "Op het moment dat ze op voorsprong kwamen, beten de spelers zich in het duel vast. Vooral tegen SC Heerenveen kwam dat sterk naar voren. Het was voetballend niet goed, maar door keihard te knokken, wonnen we toch. Tegen FC Dordrecht kon het elftal het opbrengen de eerste helft vol tempo te spelen. Dordrecht maakte inderdaad knullige fouten, maar die dwongen wij af. Ik wil dat de ploeg dat tegen PEC Zwolle doortrekt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen