Jan Smit over kunstgrasdiscussie: "Kom op zeg"

20 november 2014, 17:51

Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit heeft uitgehaald naar Feyenoord-directeur Martin van Geel, die woensdag liet weten dat in zijn ogen kunstgrasvelden verboden moeten worden in de Eredivisie. Van Geel zal daar binnenkort, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal, ook een voorstel voor indienen.

"Wij moeten ons veld jaarlijks laten keuren en krijgen een certificaat. Dat betekent dat het aan de regels voldoet en dat er Europese wedstrijden op gespeeld mogen worden. In Nederland wil Van Geel de klok terugdraaien", bromt Smit in TC Tubantia. "Moet iedereen ook weer op de fiets naar het stadion? En moeten we met een bal met veters gaan spelen? Kom op zeg. In de hockeywereld hoorde je deze discussie jaren geleden ook. Nu speelt iedereen op kunstgras. Veel voetballende kinderen hebben ook een hekel aan echt gras. Die spelen liever op kunstgras."

Heracles is één van de zes clubs in de Eredivisie met een kunstgrasveld, naast ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Dordrecht, PEC Zwolle en Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen