FIFA bekijkt rapport toewijzingen WK's opnieuw

20 november 2014, 20:52   Bijgewerkt: 20 november 2014, 21:07

De FIFA gaat het rapport met betrekking tot de toewijzing van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) opnieuw bekijken, zo meldt de mondiale voetbalfederatie donderdag via de officiële kanalen. Dat is de uitkomst van het gesprek dat onderzoeksleider Michael Garcia eerder op de dag had met Hans-Joachim Eckert, het hoofd van de ethische commissie van de FIFA.

In de samenvatting die Eckert maakte van het volledige rapport van Garcia werden Rusland en Qatar allebei vrijgepleit van corruptie. Garcia noemde het uittreksel echter 'onvolledig en onzorgvuldig', en dreigde naar de beroepscommissie binnen de FIFA te stappen. In een onderling gesprek hebben de twee uiteindelijk afgesproken het document door te sturen naar de toetsingscommissie, eveneens een orgaan binnen de FIFA. Domenico Scala is degene die het volledige rapport zal doornemen en beoordelen.

De FIFA wees de WK's van 2018 en 2022 in december 2010 tegelijk toe, aan respectievelijk Rusland en Qatar. Er werd meteen volop gespeculeerd dat beide landen stemmen gekocht zouden hebben en daarom deed Garcia anderhalf jaar onderzoek naar de toewijzingen.

Nederland deed in samenwerking met België een poging het WK van 2018 binnen te halen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen