Griekse bond polst Daum voor functie van bondscoach

20 november 2014, 23:18

Onder leiding van Otto Rehhagel kroonde Griekenland zich in 2004 tot Europees kampioen. De kans is groot dat de Zuid-Europeanen in de toekomst opnieuw inzetten op een Duitser. Christoph Daum laat donderdag weten dat de Griekse voetbalbond hem heeft benaderd voor de vacante positie van bondscoach.

"De voetbalbond van Griekenland heeft bij mij geïnformeerd of ik al andere verplichtingen heb. Ik wacht nu op een voorstel van hen", zegt Daum tegen Express. De oud-coach van onder meer Fenerbahçe en Club Brugge was afgelopen zomer na het WK in Brazilië, waar Griekenland de tweede ronde haalde, ook al in beeld voor de functie. Destijds gaven de Grieken echter de voorkeur aan Claudio Ranieri. De Italiaan werd afgelopen weekend al weer op straat gezet, na de blamerende EK-kwalificatienederlaag tegen de Faeröer Eilanden. Griekenland heeft na vier speeldagen in de voorronde van Euro 2016 pas één punt.

"We hebben in de zomer goede gesprekken gehad, al kozen ze voor Ranieri", aldus Daum, die sinds maart van dit jaar zonder werk zit. Hij werd destijds ontslagen bij Bursaspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen