Anderlecht verdedigt zich na statement Standard Luik

21 november 2014, 11:01

Standard Luik baarde donderdag opzien, door niet alleen de transfer van de Braziliaanse verdediger Kanu naar het Portugese Guimaraes aan te kondigen, maar ook te stellen dat er een andere Belgische club verantwoordelijk was voor de contractbreuk van de speler. De Rouches leken met hun vingers naar Anderlecht te wijzen, aangezien de regerend landskampioen al maanden in verband gebracht werd met Kanu. De Brusselse club ontkent de aantijgingen met klem.

Kanu besloot in juli tot een eenzijdige ontbinding van zijn contract bij Standard. De Luikse club ging met succes in beroep. De Braziliaan stond vervolgens een tijdje op non-actief maar verkast nu dus naar Portugal. Standard zegt dat het vertrek door een andere club geforceerd is, maar Anderlecht spreekt dit tegen. "Wij hebben nog nooit en zullen ook nooit een speler aanmoedigen tot contractbreuk, om die daarna zelf te kunnen kopen."

Standard meldde op de officiële clubwebsite dat het niet verrast zou zijn als Kanu over een tijdje alsnog bij de bewuste andere club in België zou spelen. "Ik kan u zeggen dat Kanu niet naar Anderlecht komt", zegt Anderlecht-trainer Besnik Hasi in ieder geval tegen Sporza. "Als wij Kanu echt hadden gewild, dan hadden we rechtstreeks contact opgenomen met Standard. Het is uitgesloten dat wij een speler die zijn contract eenzijdig verbreekt op zo een slinkse manier tot bij ons zouden brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen