Twente wil zich niet mengen in kunstgrasdiscussie

21 november 2014, 09:41

Meerdere clubs hebben deze week uitgesproken een voor- of tegenstander te zijn van kunstgrasvelden, maar FC Twente houdt zich vooralsnog buiten de discussie over de nepsprieten. Feyenoord doet op 2 december in de algemene vergadering betaald voetbal een voorstel om kunstgras uit de Eredivisie te laten verdwijnen, maar de Tukkers zullen zich dan van stemming onthouden.

"Wij nemen geen standpunt in", stelt Twente-voorzitter Joop Munsterman tegen TC Tubantia. "Omdat wij als FC Twente ook wel begrip hebben voor de clubs die kiezen voor kunstgras. Ik snap dat een club uit kostenoverwegingen voor kunstgras kiest. Zo'n club komt anders in de problemen en moet een nieuw trainingscomplex aanleggen. We kunnen niet in de toekomst kijken, we weten niet hoe de ontwikkeling van kunstgras in het voetbal gaat", benadrukt de preses van de Enschedese club.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord opperde voor een geldpotje, dat wordt gevuld door de topclubs en waarmee clubs geholpen kunnen worden om natuurgras te houden of nemen. "Een utopie", vindt Munsterman. "Dat lijkt mij erg moeilijk. Wij hebben het geld in elk geval niet", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen