Miedema: "Ik word vaak het zusje van Robben genoemd"

21 november 2014, 10:12

Vivianne Miedema geldt als één van de toppers van het vrouwenvoetbal. De pas achttienjarige aanvalster maakte een transfer naar Bayern München en wordt wel eens vergeleken met de smaakmaker van het Nederlands mannenelftal. "In Duitsland word ik vaak het jongere zusje van Arjen Robben genoemd."

Miedema maakte vijftien doelpunten in zestien duels voor de Oranje Leeuwinnen en krijgt veel complimenten over haar kwaliteit. "Natuurlijk streelt het je ego, maar het legt ook extra druk op je schouders", zegt Miedema in De Telegraaf. "Ik ben zelf fan van Robin van Persie. Hij probeert altijd mee te voetballen. Zo'n spits ben ik ook. Maar ik vergelijk mezelf liever niet met mannelijke collega's", stelt de international.

Vorig jaar speelde Miedema nog in het shirt van sc Heerenveen, nu speelt ze dus in München. Daar traint ze bijna tien keer per week. "Dat was wel even wennen, maar ik merk dat ik veel fitter ben dan vorig jaar", zegt de spits, die Robben nog nooit heeft ontmoet. "Ik zie hem vaak trainen, maar heb hem nog nooit gesproken. Of Arjen weet wie ik ben, durf ik niet te zeggen. Ik denk wel dat hij mijn naam kent, want zijn vader heeft mij geholpen met de contractbesprekingen", doelt de speelster op Hans Robben.

De Nederlandse vrouwen maken zich op voor een belangrijk tweeluik tegen Italië. Het eerste deel van de confrontatie, met een WK-ticket als inzet, wordt zaterdag in Den Haag gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen