Roda JC wil goede reeks continueren tegen sterk Almere

21 november 2014, 11:24

Roda JC neemt het vanavond (vrijdag) in het eigen Parkstad Limburg Stadion op tegen Almere City FC. Het steekt in een uitstekende vorm, maar treft een tegenstander die de smaak ook aardig te pakken heeft. Roda-coach René Trost heeft vertrouwen, maar is wel op zijn hoede.

"Na achtereenvolgende overwinningen op Jong FC Twente, Sparta Rotterdam en Achilles' 29 wisten we twee weken geleden ook in Emmen drie punten te pakken. Vanavond zullen we er tegen Almere City FC alles aan doen om die lijn door te trekken", zegt Trost op de officiële clubwebsite. "Toch hebben we niet alleen een goede ploeg waar veel voetbal in zit, we vormen ook een écht team. De laatste wedstrijden is onze groep steeds meer naar elkaar toegegroeid en wordt het voetballend steeds beter", stelt de tevreden trainer.

Met Almere City ontmoet Roda de medekoploper in de tweede periode. "Net als wij won Almere de laatste vier wedstrijden op rij. Eigenlijk is het een heel aparte ploeg die alleen maar wedstrijden wint of verliest. Dat mijn collega Fred Grim (de coach van Almere, red.) afkomstig is uit de Ajax-school is duidelijk zichtbaar. Almere speelt met veel lef, in een heel herkenbaar 4-3-3 systeem, met snelle buitenspelers en een prima spits in de persoon van Vincent Janssen. Kortom, Almere is een geduchte tegenstander die altijd van eigen kracht uitgaat. Als zij hun dag hebben, wordt het een zware dobber en zullen we alle zeilen moeten bijzetten", beseft Trost.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen