Van den Brom: "Vitesse is niet onaantastbaar, zeker niet"

21 november 2014, 14:49

AZ-trainer John van den Brom houdt in de thuiswedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag vast aan dezelfde startformatie als in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-1 winst). De coach ziet geen reden tot verandering, ook omdat Steven Berghuis nog niet helemaal fit is. Celso Ortiz kwam wat laat terug van het trainingskamp met Paraguay, maar is dit weekend gewoon inzetbaar.

Berghuis is op de weg terug, maar Van den Brom wil het rustig aan doen met de flankspeler. "Ik ben enthousiast over zijn trainingsweek. Hij heeft weer veel met de groep kunnen trainen. We moeten hem vooral conditioneel klaarmaken voor een wedstrijd. Dat kan me niet snel genoeg gaan, want Steven kan echt iets extra's brengen. Maar we moeten zijn terugkeer met beleid doen. AZ - Vitesse komt nog te vroeg, laat dat duidelijk zijn", stelt de AZ-coach op de officiële clubwebsite.

"Ik heb geen aanleiding om de ploeg die van NAC won te veranderen", geeft Van den Brom aan. "Die elf jongens verdienen een kans om weer te spelen. Ik hou niet zo van veel wisselen. We hebben meer baat bij vaste patronen", weet de trainer, die Vitesse een prima ploeg vindt hebben. "Als je ze de kans geeft, kunnen die gasten heel goed voetballen. Maar ze zijn niet onaantastbaar, zeker niet. Ze staan niet zomaar elfde. Vitesse laat ook veel steekjes vallen, daar moeten wij van profiteren."

Van den Brom liet zich op zijn perspraatje ook uit over kunstgras, een thema dat deze week volop behandeld wordt. "Toen ik trainer van AGOVV was, waren wij een van de eerste clubs met een kunstgrasveld. Ik ben absoluut geen tegenstander van kunstgras. Maar we moeten wel oppassen dat we internationaal niet het lachertje van Europa worden met deze discussie en onze velden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen