Cocu: "We weten na de komende serie waar we staan"

21 november 2014, 15:12

PSV is tot dusver bezig aan een puik seizoen. De Eindhovenaren zijn op het moment de lijstaanvoerder van de Eredivisie, met een comfortabele marge van vier punten op nummer twee Ajax. Toch denkt trainer Phillip Cocu dat de komende reeks wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zondag, pas echt laat zien waar de ploeg staat. "De komende serie geeft ons een aardige indicatie waar we nu staan."

Groningen-uit is niet bepaald een eenvoudig affiche voor PSV. De Eindhovense club wist de afgelopen vier jaren maar één keer te winnen in het Noorden. Bovendien ging titelconcurrent Ajax dit seizoen al met 2-0 ten onder in de Euroborg. "Voor elke ploeg in Nederland geldt dat Groningen-uit een lastige wedstrijd is", zegt Cocu op PSV.nl. "We moeten daarom optimaal gemotiveerd afreizen om een goed resultaat te halen. Tegen de koploper zijn ploegen vaak extra gemotiveerd. Toch vind ik dat de uiteindelijke uitslag meer aan onszelf moet liggen dan aan het spel van Groningen."

Voordat het winterstop is, krijgt PSV nog een aantal pittige tegenstanders voor de kiezen. "Met name de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente zijn erg belangrijke en mooie duels. Maar dat geldt net zo goed voor de wedstrijd tegen Groningen. Het is een serie die ons een aardige indicatie geeft van waar we staan, maar allesbepalend is het niet. Er komen nog veel wedstrijden aan", aldus Cocu.

Hoewel PSV aardig op titelkoers ligt, vindt Cocu het nog veel te vroeg om het over het kampioenschap te hebben. "Natuurlijk hebben we ambitie, maar onze doelstelling ten opzichte van de seizoenstart is niet veranderd. We willen tot de laatste wedstrijd meestrijden om de titel. De overtuiging binnen de groep is groot. Maar een titel win je niet zomaar. Daar moet je een heel lange tijd constant voor presteren. Dat is waar we ons op dit moment op concentreren", besluit de keuzeheer van PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen