Feyenoord begint gehavend aan 'een hele mooie week'

21 november 2014, 16:03

Er is een belangrijke periode aangebroken voor Feyenoord, met vijf competitiewedstrijden en twee cruciale duels in de groepsfase van de Europa League. Komende zaterdag vormt de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht het startschot voor een pittige afsluiting van het jaar 2014. Coach Fred Rutten denkt dat zijn ploeg er klaar voor is. "Zowel mentaal als fysiek zal er veel van ons worden gevraagd, maar wij hebben laten zien daar goed mee te kunnen omgaan."

Feyenoord speelt drie wedstrijden in een tijdsbestek van een week. Na Dordrecht wachten Sevilla (thuis) en PSV (uit) op de Rotterdammers. "Een hele mooie week", stelt Rutten op Feyenoord.nl. "Sinds onze laatste wedstrijd in Arnhem kijk ik daar al reikhalzend naar uit, al mogen we niet vergeten dat de eerstvolgende wedstrijd de allerbelangrijkste is. Dat is een cliché, maar ook een feit", weet de coach van Feyenoord, die volgens RTV Rijnmond langer in De Kuip kan blijven.

De selectie van Feyenoord is na de interlandperiode enigszins gehavend. Luke Wilkshire, Joris Mathijsen en Elvis Manu zijn door blessures niet inzetbaar. Aanvoerder Jordy Clasie ontbreekt bovendien door een schorsing. Desalniettemin is Rutten optimistisch gestemd. "In ons veldspel en in de resultaten hebben we de afgelopen maanden veel progressie geboekt. Het is belangrijk dat we dat niveau vasthouden."

Dordrecht is tot op heden de roemloze hekkensluiter van de Eredivisie. Na een zeer succesvolle seizoensopener tegen sc Heerenveen (1-2 winst) won de promovendus geen wedstrijd meer. Toch wordt het geen makkie voor Feyenoord, waarschuwt Rutten. "Iedereen verwacht dat wij zaterdag gaan winnen. Dat is absoluut ook onze doelstelling, maar dat is iets anders dan dat het zomaar een walk-over wordt", besluit Rutten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen