Brood: "NEC kan in de winter best spelers halen"

21 november 2014, 18:01

Ruud Brood is niet bang dat de huidige, problematische financiële situatie van NEC gevolgen gaat hebben voor de sportieve prestaties van de club. Eerder deze week werd duidelijk dat de Nijmegenaren, als gevolg van de degradatie, dik in de rode cijfers staan. Maar de ambities blijven overeind, stelt de coach.

Het nieuws dat NEC onder curatele komt te staan van de KNVB, kwam voor Brood niet als een verrassing. "De club is daarmee bezig. Ik weet waar het vandaan komt en de club heeft ons ook goed geïnformeerd. Ik maak me geen zorgen", zegt hij bij Omroep Gelderland. Er is nog wel degelijk iets mogelijk in Nijmegen, stelt de coach. "We kunnen in de winter best spelers halen, daar zijn ook andere manieren. Het is duidelijk waar onze ambities liggen. We willen hoe dan ook promoveren en dat kan ook in deze situatie worden waargemaakt."

De clubleiding van NEC liet zich eerder deze week in vergelijkbare woorden uit: "NEC heeft de mogelijkheid om in de winter transferperiode extra transferopbrengsten te genereren. Echter is en blijft promotie naar de Eredivisie het doel. Een eventueel vertrek van een speler is alleen bespreekbaar indien daar een ruime, passende financiële vergoeding voor ontvangen wordt en het gestelde sportieve doel niet in gevaar komt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen