Huntelaar wil ooit 'goede lijnen uitzetten' bij De Graafschap

21 november 2014, 18:54

Als zijn actieve carrière erop zit, wil Klaas-Jan Huntelaar actief blijven in de voetbalwereld. De huidige spits van Schalke 04 ziet het wel zitten om aan de slag te gaan bij zijn oude club De Graafschap.

"Ik heb wel wat gedachten over wat ik eventueel wil als ik stop met voetbal", zegt Huntelaar bij Omroep Gelderland. De spits is geboren in het Achterhoekse Voor-Drempt en speelde van 1994 tot 2000 in de jeugd van De Graafschap. Hij bewaart warme herinneringen aan de club. "De Graafschap is zeker een club waar ik wat mee heb. Beleid maken vind ik interessant. Het uitzetten van goede lijnen boeit me. Ik zou daarin wel iets willen betekenen, maar nu is dat nog ver weg. Ik wil zo lang mogelijk blijven voetballen. Dat is het allermooiste."

Na zijn periode in de jeugdopleiding van De Graafschap, speelde Huntelaar één jaar in het eerste van de ploeg uit Doetinchem. De spits werd in het seizoen 2002/2003 gehuurd van PSV, maar heel gelukkig verliep dat jaar niet. "Wij waren opgeleid op de Ajax-manier, maar bij het eerste speelden we op kracht. Opportunistisch. Misschien een verkeerde keuze van mij. Ik was niet op het juiste moment op de juiste plek", zegt hij eerlijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen