Almere City vernedert Roda en stevent af op periodetitel

21 november 2014, 21:58

Almere City FC, niet zo lang geleden het lelijke eendje van het betaald voetbal, beleeft gloriedagen. Op bezoek bij titelkandidaat Roda JC Kerkrade boekte de ploeg van coach Fred Grim de vijfde opeenvolgende zege. Het werd 1-4, waardoor Almere de koppositie in de strijd om de tweede periode nu stevig in handen heeft. Naast Roda JC liepen ook FC Eindhoven en FC Volendam tegen een nederlaag aan.

Tot vrijdag waren er twee clubs zonder puntverlies in de tweede periode van de Jupiler League, Roda JC en Almere City. Het onderlinge duel tussen beide clubs in het Parkstad Limburg Stadion kon dan ook gezien worden als een heuse topper, hoewel Roda de uitgesproken favoriet was. De ploeg wil zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie en deelde na dertien wedstrijden de koppositie in de Jupiler League met NEC. Slechts vijf punten lieten de Limburgers, die onder leiding staan van René Trost, liggen in de eerste maanden van dit seizoen.

Tegen Almere City leek Roda JC echter geen titelkandidaat, maar een laagvlieger. Vanaf de eerste minuut was er maar één ploeg die voetbalde en die droeg geen geel, maar een rood shirt. Almere bepaalde wat er gebeurde en kwam halverwege de eerste helft volledig terecht op voorsprong, door een fraai schot van Jerge Hoefdraad. Een rode kaart voor Wiljan Pluim, die op knullige wijze tegen zijn tweede gele prent aanliep, zorgde er vervolgens voor dat Almere een gewonnen wedstrijd speelde. De ploeg uit Flevoland maakte gretig gebruik van de numerieke meerderheid en liep na de pauze uit tot 0-4. Topscorer Vincent Janssen, onlangs voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, maakte twee van de drie doelpunten. Ook Ricardo Kip pikte zijn graantje mee. In de slotfase van de wedstrijd redde verdediger Henk Dijkhuizen de spreekwoordelijke eer voor de thuisploeg.

Door de nederlaag van Roda JC kan NEC maandag, als het uit tegen Jong Ajax speelt, goede zaken doen in de top van de ranglijst. Zeker omdat FC Volendam, dat vierde staat, tegen een dikke nederlaag aanliep. De ploeg stond op bezoek bij VVV Venlo na achttien minuten al met 3-0 achter, door drie doelpunten van Randy Wolters. Het werd uiteindelijk 4-2 in de Koel. Nummer drie FC Eindhoven verloor ook, met 0-1 tegen Jong FC Twente. Dario Tanda maakte het winnende doelpunt voor de Tukkers, vlak nadat teamgenoot Daniels rood kreeg.

Barry Maguire hielp FC Den Bosch met twee doelpunten langs MVV, 2-1. Fortuna-De Graafschap bleef 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen