Bayern en Schalke winnen doelpuntrijk, dramamiddag Dortmund

22 november 2014, 17:26   Bijgewerkt: 22 november 2014, 19:35

Bayern München blijft ijzersterk presteren in de Bundesliga. De nog ongeslagen koploper won vanmiddag (zaterdag) in eigen stadion zonder problemen van 1899 Hoffenheim: 4-0. Arjen Robben was met een doelpunt en een assist één van de smaakmakers aan Beierse zijde. Schalke 04 was in eigen huis met 3-2 te sterk voor VfL Wolfsburg, dat tweede staat. Borussia Dortmund leek op weg naar een simpele zege bij SC Paderborn, maar de geplaagde ploeg gaf een 0-2 voorsprong weg: 2-2. Marco Reus viel bovendien uit met een op het oog ernstige blessure.

Hoffenheim staat keurig vijfde in de Bundesliga, maar had zoals verwacht weinig in de melk te brokkelen in München. Mario Götze brak na 23 minuten de ban, Robert Lewandowski produceerde vijf minuten voor rust de 2-0. De spits deed dat op aangeven van Robben, die de bal panklaar neerlegde bij de tweede paal. De Nederlander was zoals zo vaak één van de uitblinkers en bekroonde zijn goede optreden met een mooie goal in de 82ste minuut. De aanvaller wipte de bal fraai over de keeper heen in het doel. Sebastian Rode bepaalde de eindstand daarna op 4-0. Hij deed dat op aangeven van Bastian Schweinsteiger, die na 196 dagen blessureleed zijn rentree maakte.

Schalke 04 moest winnen om de aansluiting naar boven te behouden en dat lukte. In eigen huis stond de ploeg van Roberto Di Matteo al na 25 minuten met 3-0 voor. Eric Choupo-Moting scoorde twee keer, Christian Fuchs kreeg de derde achter zijn naam. Ivica Olic (kort voor rust) en Nicklas Bendtner (74ste minuut) deden nog wel wat terug, maar konden een nederlaag niet afwenden.

Het geplaagde Borussia Dortmund leek op weg naar een simpele zege, maar gaf de punten tegen promovendus Paderborn toch nog uit handen: 2-2. Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus scoorden voor Dortmund, dat ging rusten met een 0-2 voorsprong. Na de pauze ging het echter weer mis. Lukas Rupp scoorde na een uur de aansluitingstreffer, Mahir Saglik bracht tien minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord. Een tegenslag voor Dortmund, dat nog een fikse dreun te verwerken kreeg. Marco Reus viel weer geblesseerd uit, na een hard tackle op zijn enkel. De spelmaker werd per brancard van het veld gedragen, met een op het oog zware blessure.

Borussia Mönchengladbach liet na om over Wolfsburg heen te wippen op de ranglijst. In eigen stadion ging er teleurstellend met 1-3 verloren tegen laagvlieger Eintracht Frankfurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen