Chelsea en ManCity winnen, opmars Newcastle duurt voort

23 november 2014, 01:19

Premier League-koploper Chelsea heeft zaterdag aan 25 minuten voldoende gehad om het verschil te maken met West Bromwich Albion. Door goals van Diego Costa en Eden Hazard werd op het eigen Stamford Bridge met 2-0 gewonnen van de middenmoter. Manchester City kwam in het eigen Etihad Stadium een valse start tegen Swansea City te boven: 2-1.

Met zijn elfde treffer van het seizoen zette Diego Costa Chelsea in de elfde minuut op voorsprong tegen West Bromwich Albion. De Spaanse goalgetter trof doel na een actie van Oscar. Eden Hazard verdubbelde een klein kwartier later de score na een korte hoekschop. Kort daarvoor was Costa al dicht bij de 2-0 geweest, maar dit maal raakte hij de paal. Claudio Yacob van West Brom kreeg in de 29ste minuut een directe rode kaart voor een overtreding op Costa, maar met een man minder wisten de bezoekers een pak slaag te voorkomen. Het bleef bij 2-0 in Londen.

Manchester City keek voor eigen publiek tegen Swansea City al binnen negen minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Oud-Vitessenaar Wilfried Bony bracht de bezoekers aan de leiding na een fraaie aanname met de borst. Tien minuten later herstelde Stevan Jovetic de balans, op aangeven van Jesús Navas. Yaya Touré kroonde zich na ruim een uur spelen tot matchwinner. De Ivoriaan tekende voor de beslissende 2-1, ingeleid door balverlies van Tommy Carroll. Bij Swansea City bleef Dwight Tiendalli op de bank.

Door de zeges blijft het gat tussen lijstaanvoerder Chelsea en nummer drie Manchester City acht punten, 32 om 24. Southampton staat met 25 punten op de tweede plaats. De formatie van manager Ronald Koeman speelt maandag pas, uit tegen Aston Villa. West Ham United, dat net als Swansea City in de subtop staat met achttien punten, pakte geen punten. Op visite bij Everton werd met 2-1 verloren. Leon Osman bezegelde zeventien minuten voor tijd het lot van The Hammers.

De opmars van Newcastle United houdt aan. Met Tim Krul en Daryl Janmaat in de basis werd tegen Queens Park Rangers de vijfde opeenvolgende zege geboekt: 1-0. Moussa Sissoko nam in de 78ste minuut het enige en beslissende doelpunt voor zijn rekening. Newcastle United, waar Vurnon Anita op de bank bleef en Siem de Jong ontbrak vanwege een blessure, komt door de winst op negentien punten en staat daarmee voorlopig vierde. Bij QPR had Leroy Fer een basisplek.

Zonder Erik Pieters ging Stoke City thuis verrassend met 1-2 ten onder tegen hekkensluiter Burnley, door twee vroege tegengoals van Daniel Ings. Bij Leicester City - Sunderland bleef het 0-0. Aan de kant van de bezoekers ontbrak Patrick van Aanholt vanwege een schouderblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen