Standaardsituaties goud waard voor Atlético Madrid

22 november 2014, 18:14   Bijgewerkt: 22 november 2014, 19:36

De standaardsituaties van Atlético Madrid zijn gevreesd en tegen subtopper Malaga CF is zaterdag nog maar eens gebleken waarom. De regerend kampioen van Spanje won in het eigen Estadio Vicente Calderón met 3-1 van de Andalusiërs en twee treffers uit een dood spelmoment lagen aan de basis van de driepunter.

In de twaalfde minuut was het voor de eerste keer raak voor Atlético, toen Tiago binnen knikte uit een hoekschop van Koke. Drie minuten voor de pauze werd het 2-0. Na een vrije trap op eigen helft kwam de thuisclub er pijlsnel uit en trof het uiteindelijk doel via Antoine Griezmann.

Dankzij een rake volley van Roque Santa Cruz kwam Malaga, waar Nordin Amrabat ontbrak vanwege een blessure, in de 64ste minuut terug in de wedstrijd. Negen minuten later moesten de bezoekers echter verder met tien man, doordat Samu zijn tweede gele kaart incasseerde. Diego Godin kopte Atlético zeven minuten voor tijd in veilige haven na een voorzet van Tiago, al eindigde ook de thuisclub het duel met tien man: Gabi kreeg vlak voor het einde eveneens zijn tweede gele kaart.

Atlético komt door de winst op 26 punten en staat daarmee voorlopig tweede in La Liga, op één punt van koploper Real Madrid, maar de concurrentie komt later dit weekend nog in actie.