Feyenoord krijgt tiental Dordrecht pas laat op de knieën

22 november 2014, 21:41   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:46

Lange tijd was Feyenoord op weg naar duur puntenverlies voor eigen publiek tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers wisten niet om te gaan met de verkregen kansen en stuitten bovendien op een compact spelende tegenstander. Uiteindelijk wist Feyenoord pas te profiteren op het moment dat Dordrecht met tien man verder moest en er nog maar vijf minuten te spelen waren. Jens Toornstra en Ruben Schaken namen de doelpunten voor hun rekening.

Feyenoord is dit seizoen de ploeg met de minste tegendoelpunten in de Eredivisie. Zaterdagavond demonstreerde het wederom dat trainer Fred Rutten zich geen zorgen hoeft te maken om de achterste linie. De aanvallers van de bezoekers kwamen nauwelijks tot niet in de buurt van Kenneth Vermeer. FC Dordrecht heeft juist de meeste tegendoelpunten van iedereen, maar liet in De Kuip zowaar zien ook als verdedigend collectief te kunnen spelen. De achterste twee linies speelden kort op elkaar en hielden lange tijd knap stand tegen de Rotterdammers.

Uiteindelijk pakt Feyenoord de drie punten die ze wilden hebben, maar het ging wel met hangen en wurgen. Door de overwinning houdt de Stadionclub Ajax en PSV enigszins in het vizier. Voor FC Dordrecht zal het een zware domper zijn door in de slotfase te verliezen, maar het verdedigende spel biedt wel perspectief voor de degradatiekraker van volgende week tegen Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen