Messi met hattrick topscorer aller tijden in La Liga

22 november 2014, 21:52   Bijgewerkt: 23 november 2014, 01:47

De Primera Division kent vanaf vanavond (zaterdag) een nieuwe topscorer aller tijden. Lionel Messi maakte er drie voor FC Barcelona in het thuisduel met Sevilla FC (5-1) en speelde daarmee het record van Telmo Zarra uit de boeken.

Zarra scoorde in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw namens Athletic de Bilbao 251 keer in La Liga. Messi kwam vijf weken geleden tegen Eibar op 250 competitietreffers, maar daarna stokte de machine. In de daaropvolgende drie duels wist de Argentijnse ster van FC Barcelona het net niet te vinden in La Liga.

Maar in de 21ste minuut van de ontmoeting met Sevilla kwam Messi dan eindelijk op gelijke hoogte met Zarra. De Argentijn trof op prachtige wijze doel met een vrije trap (1-0). Achttien minuten voor tijd ging Messi Zarra voorbij. Uit een zelf opgezette aanval en na een pass van Neymar tekende hij in de 72ste minuut voor zijn 252ste goal. Nummer 253 liet niet lang op zich wachten. Die volgde zes minuten later, opnieuw op aangeven van Neymar.

Met zijn twee laatste doelpunten was Messi verantwoordelijk voor de 4-1 en 5-1. Kort na rust was Sevilla op 1-1 gekomen door een eigen goal van Jordi Alba, die een voorzet van Vitolo ongelukkig raakte. Via Neymar en Ivan Rakitic was Barça snel na de gelijkmaker uitgelopen naar een 3-1 voorsprong.

Barcelona blijft door de winst in het spoor van koploper Real Madrid, dat eerder op de dag met 0-4 won bij Eibar. Real heeft na twaalf duels dertig punten, twee meer dan Barça. Atlético Madrid, dat Malaga CF met 3-1 versloeg, volgt met 26 punten op de derde plek. Sevilla staat vijfde met 23 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen