Miedema wil dames op sleeptouw naar WK nemen

23 november 2014, 12:44

De Nederlandse voetbalvrouwen speelden zaterdagavond het eerste deel van de belangrijke confrontatie met Italië met 1-1 gelijk. Komende donderdag staat deel twee op het menu in Verona. Vivianne Miedema, speelster van Bayern München en sterkhouder van de Oranje-dames, kijkt uit naar de return en hunkert naar het WK van volgend jaar in Canada, waarvan een ticket op het spel staat tegen Italië.

De 1-1 in Den Haag leidde niet tot een bijster goede uitgangspositie, maar Miedema heeft veel vertrouwen in een goede afloop. "Als we zo spelen zoals we dat kunnen, dan winnen we van ze. Deze ploeg hoort op het WK", vindt de speelster, die in de heenwedstrijd voor het enige Oranje-doelpunt zorgde. "We hebben een paar meiden die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Daar ben ik er zelf ook één van, ook al ben ik jong", doelt ze tegenover FOX Sports op haar achttienjarige leeftijd.

De wedstrijd in het Kyocera Stadion in Den Haag was met ruim 13.000 bezoekers de best bezochte damesvoetbalwedstrijd in Nederland ooit. "Je krijgt er wel wat van mee bij de opkomst en als je het Wilhelmus zingt. Maar daarna gaat de knop om. Het is natuurlijk super dat er zoveel mensen komen, maar je merkt er verder bijna niets van", aldus Miedema, die al zin heeft in donderdag. "We moeten snel op jacht gaan naar een doelpunt", benadrukt ze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen