PSV morst: "Het is heel zuur dat we nog gelijkspelen"

23 november 2014, 16:02

Het regende zondagmiddag kansen in de Euroborg van FC Groningen, maar PSV wist slechts één keer te scoren in het lastige uitduel. De lijstaanvoerder van de Eredivisie bleef in het noorden steken op een 1-1 remise. Dit tot onvrede van trainer Phillip Cocu, die vindt dat de uitslag niet het verhaal van de wedstrijd vertelt.

"Het is heel zuur dat we vandaag nog gelijkspelen", zegt Cocu op PSV.nl over het gelijke spel in Groningen. De coach weet dat de marge met achtervolger Ajax na dit weekend nog maar twee punten is. "Deze uitslag willen we de volgende wedstrijd rechtzetten. Gelukkig kan ik daarom wel tevreden zijn over hoe we vandaag gespeeld hebben. Het resultaat is echter erg teleurstellend", sprak de PSV-keuzeheer.

"We waren voorbereid op een agressief Groningen dat vroeg druk zou zetten", geeft Cocu aan. "Dat was ook zo en daar gingen we goed mee om. Onder meer via onze eigen opbouw en af en toe ook in de omschakeling. Als ik kijk hoe we vandaag gespeeld hebben, kan ik mijn ploeg maar één ding verwijten. Dat is dat we maar een goal hebben gemaakt. We hebben heel veel kansen gecreëerd. Ook een aantal honderd procent kansen. Dan moet je gewoon scoren."

Met het spel was volgens Cocu dus weinig mis, maar daar koopt de trainer niets voor. Uiteindelijk telt namelijk alleen het resultaat. "Als je ze dominant en aanvallend speelt, moet je ook winnen. Ik ben er erg teleurgesteld over", treurt de oefenmeester van PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen