De Jong: "Het was zo'n dag dat het niet lukte bij PSV"

Ger
23 november 2014, 15:57

PSV heeft de titelstrijd in de Eredivisie onbedoeld weer van nieuwe spanning voorzien door met 1-1 gelijk te spelen bij FC Groningen. Door de remise ziet de koploper uit Eindhoven de voorsprong op concurrent Ajax slinken tot twee punten. Luuk de Jong stelt vast dat zijn ploeg zichzelf in de voet heeft geschoten.

"We hebben in deze wedstrijd enorm veel kansen gehad. Het is ongelooflijk dat we uiteindelijk maar één doelpunt hebben gemaakt. Alleen in de eerste helft hadden we al vijf keer moeten scoren", verzucht De Jong tegenover FCUpdate.nl. "We speelden prima, maar in de afwerking hebben we het vandaag ernstig laten afweten. De afgelopen weken viel het balletje vaak wél goed, nu helaas niet. Deze 1-1 geeft me echt een rotgevoel."

De Jong was zelf verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt in de Euroborg. Uit een voorzet van Jetro Willems kopte de spits de bal in de 57ste minuut langs keeper Sergio Padt. "Het is fijn dat ik scoorde, maar deze treffer had ik graag ingeleverd voor de drie punten. Ook na mijn doelpunt hebben we nog verschillende kansen afgedwongen, maar in de afwerking bleef het ondermaats. We maakten veel te vaak de verkeerde beslissingen. Dan ging een balletje breed als er geschoten moest worden, en andersom."

Met de slotminuut in zicht incasseerde PSV de gelijkmaker van Michael de Leeuw, die bij de tweede paal een voorzet van invaller Mimoun Mahi op waarde schatte. "Heel frustrerend. Het was de enige kans van FC Groningen in de tweede helft", baalt De Jong. "Uiteindelijk was het zo'n dag dat het bij ons gewoon niet lukte. Heel vervelend, zeker omdat we met Feyenoord in de volgende speelronde een lastige tegenstander treffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen