Heracles dendert in kwartier naar zege na instorting ADO

23 november 2014, 16:23   Bijgewerkt: 23 november 2014, 21:03

Heracles Almelo heeft prima zaken gedaan in de kelder van de Eredivisie. De formatie van John Stegeman won zondagmiddag van ADO Den Haag en heeft zodoende afstand genomen van hekkensluiter FC Dordrecht: 3-1. De bezoekers begonnen uitstekend, maar gaven het daarna volledig weg. ADO moet door de nederlaag weer naar beneden kijken op de ranglijst.

En dat terwijl ADO nog zo goed begonnen was in Almelo. Mike van Duinen had in de negende minuut een geweldige rush op de achterlijn in huis en schoof de bal naar de geheel vrijstaande Mathias Gehrt, die de bal in het lege doel kon schuiven: 0-1. De treffer was op dat moment niet meer dan verdiend. De bezoekers speelden prima, maar vergaten daarna op zoek te gaan naar de 0-2 en 0-3. Dat kwam de ploeg later in de eerste helft dus enorm duur te staan.

De mokerslag van de drie tegengoals liet zijn sporen na bij ADO Den Haag. De bezoekers waren na de pauze het spoor volledig bijster. Het team grossierde in dom balverlies en wist maar niet onder de druk van het ontketende

Heracles uit te komen. De thuisploeg rook bloed en besloot ADO volledig af te jagen. Die aanpak had succes, want de thuisploeg kreeg kans na kans. Jeroen Veldmate had in de 51ste minuut bijvoorbeeld een grote mogelijkheid om van dichtbij raak te koppen, maar liet dat na. De grootste kans was kort daarna voor Bruns. Na een prachtige aanval kwam de middenvelder vrij voor doelman Hansen, maar zien inzet was te zwak en werd gekeerd door de goalie.