Castaignos bezorgt Twente zege in Overijsselse derby

23 november 2014, 16:35

Vooraf voorspelde PEC Zwolle-trainer Ron Jans een gelijkopgaande wedstrijd met weinig echte kansen. De keuzeheer kreeg gelijk met zijn voorspelling. De Zwollenaren en FC Twente waren redelijk aan elkaar gewaagd. Het spelbeeld golfde op en neer, maar beide ploegen hadden de organisatie verdedigend redelijk voor elkaar. Toch trok FC Twente dankzij Luc Castaignos met 1-2 aan het langste eind.

In Zwolle stonden twee ploegen tegenover elkaar die dezelfde speelwijze hanteren. Zowel Jans als Alfred Schreuder probeert zijn team combinatievoetbal te laten spelen en dat was goed zichtbaar. Zowel PEC Zwolle als FC Twente nam een groot gedeelte van de wedstrijd dan ook weinig risico en het was wachten op een fout van de tegenstander. Die ontstond op het moment dat Ryan Thomas drie verdedigers van Twente achter zich liet en de 1-0 beheerst in het doel schoof.

De supporters in het IJsseldeltastadion hadden dit seizoen nog geen nederlaag gezien van hun favoriete ploeg. Bovendien verloor Zwolle de laatste 23 keer niet als het op een 1-0 voorsprong is gekomen, daar is nu verandering in gekomen. In de slotfase was het alles of niets voor de gasten, maar mocht het van geluk spreken dat er geen treffers aan de andere kant in het net vielen. Door de drie punten haakt FC Twente aan bij de topclubs van de Nederlandse competitie. Zwolle zit daar vlak onder met vier punten minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen