Schreuder is dik tevreden: "Je ziet dat we groeiende zijn"

24 november 2014, 09:55

FC Twente won zondag keurig met 1-2 in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle, dat haar eerste thuisnederlaag van het seizoen voorgeschoteld kreeg. De Tukkers bleven daardoor de nummer drie van de Eredivisie. Trainer Alfred Schreuder was dik tevreden met het optreden en het resultaat van zijn ploeg.

"Wij wisten van te voren dat het heel lastig zou worden. PEC Zwolle is thuis namelijk heel sterk. Ze hadden dit seizoen tot dusver een keer gelijkgespeeld en de rest van de wedstrijden gewonnen. Wij zijn dan ook heel blij met deze overwinning, ik denk dat die ook dik verdiend was", zegt Schreuder op het digitale thuis van zijn werkgever. "Je ziet dat we groeiende zijn. Voetballend ziet het er redelijk uit en er komt ook meer gif in het elftal. Dat zag je bijvoorbeeld bij het eerste doelpunt van Luc. Hij blijft knokken en geeft niet op. Dat is belangrijk, net als de vastigheden", aldus de Twente-coach.

Het was een open wedstrijd, waarin PEC Zwolle op voorsprong kwam. "We hadden de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar kwamen wat ongelukkig op achterstand. Daarna hadden we het een paar minuten moeilijk en was het belangrijk dat we voor rust op 1-1 kwamen. In de rust hebben we aangegeven waar mogelijkheden voor ons lagen. De tweede helft waren wij de bovenliggende partij en kregen we meer kansen. Ik denk dat het publiek een wedstrijd heeft gezien van twee ploegen die voor de winst gingen", besluit Schreuder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen