NEC op nippertje naast Jong Ajax, RKC gaat weer onderuit

24 november 2014, 22:09

NEC heeft maandag op de valreep een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax: 1-1. De equipe van coach Ruud Brood is daardoor nu alleen koploper in de Jupiler League, aangezien concurrent Roda JC vrijdag pak slaag kreeg van Almere City FC. Jong PSV maakte ondertussen de problemen van RKC Waalwijk groter: 3-1.

NEC stelde het punt op Sportpark De Toekomst pas in de vierde minuut van de blessuretijd veilig. Verdediger Rens van Eijden passeerde Jong Ajax-keeper Norbert Alblas met het hoofd na een counter. Deze werd ingeleid door balverlies van Richairo Zivkovic, die er in plaats van op balbezit te spelen voor koos om op doel te schieten in een drie-tegen-één-situatie. Riechedly Bazoer had Jong Ajax in de 71ste minuut, op aangeven van invaller Elton Acolatse, aan de leiding gebracht.

NEC gaat na veertien speeldagen met 35 punten aan kop in de Jupiler League. Het verschil met achtervolger Roda JC bedraagt één punt. De Limburgers werden vrijdag in het eigen Parkstad Limburg Stadion vernederd door Almere City FC. De Flevolanders waren met maar liefst 1-4 te sterk. RKC Waalwijk, de derde degradant van het afgelopen Eredivisieseizoen, blijft laatste. De Brabanders gingen vanavond met 3-1 onderuit bij streekgenoot Jong PSV.

Marcel Ritzmaier opende in de 35ste minuut de score namens Jong PSV op Sportcomplex De Herdgang. Menno Koch verdubbelde drie minuten voor de pauze de marge. Dertien minuten voor tijd tekende Clint Leemans voor het derde Eindhovense doelpunt van de avond. Leemans kreeg pas op het laatste moment te horen dat hij in de basis zou starten. Dit omdat Stijn Schaars in de warming-up opnieuw geblesseerd raakte. De middenvelder was op de weg terug van een knieblessure, die hem ruim een half jaar aan de kant hield. Hoe ernstig de nieuwe kwetsuur is, is nog niet duidelijk. Door een eigen goal van Moussa Sanoh kwam RKC in de slotfase terug tot 3-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen