Groep G: Chelsea vernedert Schalke, Sporting tweede

25 november 2014, 23:24   Bijgewerkt: 26 november 2014, 00:04

Schalke 04 heeft dinsdagavond een ferme dreun te verwerken gekregen in Groep G van de Champions League. Die Königsblauen ging in de eigen Veltins-Arena maar liefst met 0-5 ten onder tegen Chelsea, dat zich daarmee tot groepswinnaar heeft gekroond. Schalke heeft overwintering in het kampioenenbal niet meer in eigen handen. Het is afhankelijk van Sporting Lissabon, dat de wedstrijd tegen NK Maribor onderbroken zag worden door lichtuitval, maar wel met 3-1 won.

Binnen twee minuten werd in Gelsenkirchen al duidelijk dat het een heel vervelende avond zou worden voor Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar in de startformatie was opgenomen. John Terry knikte raak uit een hoekschop en gaf daarmee het startseizoen voor een Londens voetbalfeest en een Duits drama. Schalke deelde nog wel een speldenprik uit - Eric Maxim Choupo-Moting raakte het houtwerk - maar zag Chelsea over zich heen denderen.

Eigenlijk was de wedstrijd na een half uur al gespeeld. De Braziliaan Willian was toen het eindstation van een uitstekende aanval, waarin Eden Hazard een glansrol opeiste met een fraai hakballetje. Op slag van rust passeerde Schalke-verdediger Jan Kirchhoff per slot van rekening zijn eigen doelman uit een corner. Na deze 0-3 vond Chelsea het nog niet welletjes. Schalke kon totaal geen vuist maken. De Londenaren wisten de score via Didier Drogba en Ramires in de tweede helft tot 0-5 uit te breiden. Zodoende was het weerzien van Schalke-coach Roberto Di Matteo met zijn oude club bepaald geen prettige voor de Italiaan.

De wedstrijd tussen Sporting en het Sloveense Maribor kon na het rustsignaal eerst niet worden hervat, omdat de lichtmasten het een tijdje niet deden. De tussenstand was toen 2-1. Carlos Mané zorgde met een intikker voor de 1-0, alvorens hij even later voor open doel de lat raakte. Wat volgde was een héérlijk doelpunt van Nani. In een mêlee van spelers bewaarde hij zeer knap de rust. Hij kapte en draaide in de zestien meter en schoot vervolgens fraai binnen. Een knullig eigen doelpunt van Jefferson zorgde voor een 2-1 ruststand.

Na een onderbreking van bijna 45 minuten kon de wedstrijd in Lissabon worden hervat. Islam Slimani bepaalde in het midden van het tweede bedrijf de eindstand op 3-1, waardoor Sporting zeer goede zaken deed in de groep. De Portugezen staan nu twee punten voor op Schalke, waardoor de beslissing zal vallen in de laatste groepswedstrijd. Schalke speelt dan tegen Maribor, Sporting gaat op visite bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen